Kiállítás

2023.04.04. 14:38

Az Ipoly rejtett kincseire világítanak rá a gyarmati fotósok kiállított munkái

Palócföld ezüst szalagja címmel nyílt szabadtéri kiállítás Balassagyarmat főterén minap. A helyi fotósok által megörökített pillanatok az Ipoly értékeit, vízi turizmusát, valamint lenyűgöző tájait mutatják be.

E.-L. Zs.

A tárlat célja az, hogy több figyelmet fordítsunk az Ipoly rejtett kincseire

Forrás: Nool

Fotó: E.-L. Zs.

A kiállítás megnyitóján Medvácz Eszter ifjúsági-kulturális referens köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta, hogy a tárlat célja az, hogy több figyelmet fordítsunk az Ipoly rejtett kincseire. Hozzátette, hogy a kiállítás több balassagyarmati fotóművész és alkotó közreműködésével jött létre.

Máté Endre, az Ipoly Grand Prix megálmodója és főszervezője beszámolt a verseny kihívásairól, szépségeiről, változatosságáról. 

– 15 éve evezem a folyón, a kenuzás volt a hobbim. Zebegénynél kezdtük el felfedezni az Ipolyt, majd évről évre messzebb merészkedtünk. A legemlékezetesebb túrám az Ipolyvece és Ipolyság közötti szakasz volt – mondta el Máté Endre, aki arra is kitért, hogy a természetvédelmi terület miatt bizonyos szabályokat betartva lehet felfedezni a folyó adottságait. Kiemelte, hogy idén is megrendezik az Ipoly Grand Prix-t, amit hatalmas érdeklődés övez, az első alkalomra már be is teltek a nevezések.

A kiállított fotók Farkas Dániel, Farkas-Kontra Máté, Keresztúri Ildikó, Makrai Richárd, Pénzes Géza, Selmeczi Kovács Ádám és Torjay Attila alkotásai. A fotók egyebek mellett bemutatják az Ipoly mente gazdag kulturális és turisztikai értékeit, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és természetvédelmi terület lenyűgöző tájait, vízi és szárazföldi túraútvonalait.

Medvácz Eszter ismertette, hogy Balassagyarmaton és Zebegényben is van lehetőség kipróbálni a kenuzást. Tíz település csatlakozott az Egy folyóban evezünk programhoz, ahol szintén kenu bérlési lehetőségeket biztosítanak az Ipoly mentén.

A Palócföld ezüst szalagja című program a Gansel udvarban vetítéssel folytatódott, ahol az Ipolyról készült filmeket tekinthették meg az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában