Művészeti oktatás

2023.04.01. 19:25

Általános iskolásoknak rendeztek rajzversenyt Érsekvadkerten

Az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola harmadik alkalommal adott otthont a Nógrád Vármegyei Rajzversenynek általános iskolásoknak.

Lászlók Judit

Sok tanuló vett részt a megyei versenyen

Forrás: Beküldött fotó

A verseny második fordulójában az 5–6. évfolyamban 20-an, a 7–8. évfolyamban 26-an méretették meg magukat. Az esemény megnyitóján Fábián Attila intézményvezető, valamint Lerchné Forgács Marianna, a Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője köszöntötte a megjelenteket. Miközben a diákok számára zajlott a verseny, a kísérőknek művészetterápiás foglalkozás tartottak.

Idén a rendezvény  szorosan kapcsolódott Érsekvadkert 800 éves fennállásának megünnepléséhez, valamint a helyi iskola 25 éve vette fel a Petőfi Sándor nevet. Mivel a község sokáig a mindenkori esztergomi érsek vadaskertje volt, a rajzi feladatok is ebben a témakörben hirdették meg. A második fordulóban az erdő állatait kellett helyben ábrázolniuk a versenyzőknek.

A verseny fődíjait, Szabó Zsóka, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola (RMAMI), Szrenka Máté, az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola, valamint Rozgonyi Violetta, a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola (VGYAMI) diákjai vehették át. A Pedagógiai Oktatási Központ első helyezésért járó díját az 5–6. évfolyamban Demeter Zsófia, a Balassi Bálint Gimnázium tanulója érdemelte ki. Második lett Jakab Panna (VGYAMI), a harmadik Bálint Anna Ágnes, a Kazári Aba Sámuel Általános Iskola diákja, illetve külön díjat kapott Nagy Zoé (VGYAMI).

A 7–8. évfolyamban az elsőnek járó díjat Pusztai Lili, a Kazári Aba Sámuel Általános Iskola diákja vehette át, második helyen végzett Zsélyi Virág (VGYAMI), a harmadikon Laboncz Anna (RMAMI), illetve különdíjat kapott Szabó Nikoletta, a Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulója. Emellett az F. Nógrády Ildikó, az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusa, Kele Szabó Ágnes művésztanár, Bakos Ferenc festőművész, valamint Kun Péter grafikus alkotta zsűri mindkét kategóriában osztott ki különdíjakat, hat tanulót díjazva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában