Hírösszefoglaló

2023.04.15. 21:40

A legfontosabb nógrádi hírek egy helyen – 2023. április 15.

Ma sem maradtak hírek nélkül portálunk olvasói. Összeszedtük a szombat legfontosabb híreit, amikről nem érdemes lemaradni.

Nool

Szerelmi háromszögbe keveredő békákra figyelmeztetnek Ipolytarnócon
Megjelentek a békák az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen. A szaporodóhelyeikre igyekvő kétéltűek gyakran a közúton kelnek át, ezért mindenkitől fokozott óvatosságot kérnek az állatok érdekében.

Mesés panorámákat és természeti kincseket rejt Nógrád – mutatjuk a legnépszerűbb kirándulóhelyeket
Lassan ugyan, de beköszöntött a tavaszi időjárás, így egyre többen indulnak útnak szűkebb hazánkban. Portálunk összegyűjtötte a legjobb kirándulóhelyeket, ahová érdemes ellátogatni.

Gyöngyös-pásztói kerámiák idézik a XIX. századot az alsótoldi pajtában
XIX. században használt cserépedények, tálak, kancsók sorakoznak az alsótoldi pajtában körös-körül. Valamennyi a gyöngyös-pásztói motívumjegyeket viseli magán. A fazekasként tevékenykedő Bercsényi-testvérpár közel 130 darabból álló gyűjteményét a közelmúltban tárta az érdeklődők elé.

Értékteremtő munkájával szeretne maradandót alkotni a salgótarjáni fiatal
Két itala is nemzetközi elismerést kapott a közelmúltban a salgótarjáni Tusják Milánnak, aki a mai podcastben mesélt a termékekről, a tervekről, de azt is elárulta, hogy miért tűnik fel mostanság több hazai sztár mellett.

Új szervezeti felépítésben működik tovább a gyarmati börtön
A büntetés-végrehajtási szervezetet érintő reform végéhez érve az új szervezeti felépítés szerint folytatja munkáját a Balassagyarmati Fegyház és Börtön. Az átalakult körzet központja a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet.

Bajban a csapat, csak öt felnőtt játékos maradt, így újra elmaradt a Kábel SE bajnoki mérkőzése
Szomorú pillanat, hogy éppen a Magyar Kupa négyes döntőjében történt szereplés tizedik évfordulóján derült ki, immár egymást követő második bajnoki mérkőzése is elmarad a Balassagyarmati Kábel SE NB II. Észak csoportban szereplő kézilabda csapatának.

Kalapács alá kerül az egykori Népjóléti Képzési Központ épülete Salgótarjánban
Információnk szerint lényegében folyamatosan eladó volt a korábbi években is, most hivatalosan is árverésre bocsátotta az eredendően az MSZMP Nógrád Megyei Pártbizottságának épült, majd később Népjóléti Képzési Központként működő ingatlant az állam nevében tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

A 2375 négyzetméter hasznos alapterületű salgótarjáni ingatlan kikiáltási árát 146 millió 50 ezer forintban határozták meg
Fotós: SzP. / Forrás: Nool

Nagy durranással készül a nyitásra a mohorai emlékház
A tavaszi megnyitót megelőzően a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület tagsága takarította ki és szépítette meg a néhai színművésznő nevét viselő emlékházat. A hivatalos évadköszöntő rendezvényt pedig április 30-án, vasárnap tartják.

Televíziós műsorvezetőként debütált Gáspár Evelin
Óriási lehetőséget kapott Gáspár Evelin: máris beteljesült ugyanis az az álma, hogy műsorvezető lehessen. Bár közgazdász diplomája is van, Gáspár Győző lánya sokkal inkább a televíziózásban lát jövőt. A siker pedig úgy tűnik, nem is olyan sokáig váratott magára.

Ha az elsők között szeretnél értesülni Nógrád megye legfontosabb híreiről, lájkold a Facebook-oldalunkat, ha pedig esténként egyben szeretnéd átfutni a nap híreit, iratkozz fel a Nool.hu hírlevelére!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában