Nőnap

2023.03.08. 06:55

Virág, édesség, kedves szavak – így ünnepli Nógrád a hölgyeket (videó)

Az elmúlt napokban sok nógrádi férfi kereste fel a virág- és ajándéküzleteket, hogy ma megajándékozhassák a számukra legfontosabb hölgyeket. Utánajártunk, idén mi a legnépszerűbb nőnapi meglepetés szűkebb hazánkban.

Gubányi Patrik

Jól esik egy-egy apró gesztus, egy kedves meglepetés, egy csokor virág.

Forrás: MW

Fotós: Szakony Attila

Magyarországon 1948 óta minden év március 8-án a nőket ünnepeljük. E napon szebbnél szebb virágokat választanak a férfiak szeretteiknek, hogy ezzel is kimutassák, mennyire fontosak az életükben a hölgyek. A nógrádi virágüzletekben már napokkal ezelőtt megélénkült a forgalom, hiszen a legkedveltebb nőnapi ajándék továbbra is a virág. A salgótarjáni Cédrus kertészet eladója, Marczinek András is ezt erősítette meg érdeklődésünkre.

– Idén a primula az egyik legkeresettebb, hiszen élénk színeivel és szép formáival megragadja a tekintetet. Ebből nagyobb mennyiségben is szoktak rendelni, hiszen ár-érték arányban is teljesen megfelelő. A másik legtrendibb a jácint, mivel az illata csábító, s az ára is pénztárcabarát. Az orchidea azonban évről évre tuti befutó, ebből adunk el a legtöbbet – ismertette.

Egy a lényeg: szeressük egymást!

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a nógrádiak mekkora jelentőséget tulajdonítanak a nőnap méltó megünneplésének, erről kérdeztük a járókelőket Salgótarján belvárosában. 

– Úgy gondolom, hogy a férfiak életének elengedhetetlen részei a nők, ezért jelképesen is illik valamivel kifejezni azt, hogy mennyire becsüljük és szeretjük őket. Megérdemlik, hogy kiemelten figyeljünk rájuk – emelte ki Tatár Tamás. Úgy véli, nem kell nagy dolgokat beszerezni ahhoz, hogy egy férfi kimutassa háláját. Ő virágot és az édességet szokott vá­sárolni.

virágbolt, nőnap
Gazdag kínálattal készültek a nógrádi virágboltok a nőnapra.
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Kovács Éva szerint manapság ugyanannyira fontos a nő, mint a férfi szerepe a mindennapokban és a családi életben.

– Pozitív és becsülendő, hogy azt tapasztalom, a férfiak egyre több terhet vesznek le a vállunkról, ezzel megkönnyítik a mindennapjainkat – mondta, s hozzátette: nőnapra ő már kapott egy tulipánt és egy szép könyvjelzőt is. – Nem fontos az ajándék értéke, inkább az a lényeg, hogy a férfiak eszébe jutunk, s ezt ki is fejezik egy-egy apró gesztussal. Egy a lényeg: szeressük egymást, hiszen ez a nő-férfi kapcsolat alapja. 

 

Nőnapi virágkvíz

Melyik nő ne szeretné a virágokat? Legyen az vágott vagy cserepes növény, a nők többségének szíve azonnal ellágyul, ha valaki meglepi őket néhány szál virággal. Kérdés, hogy ismeritek-e név szerint őket?! A napokban ajánlottuk olvasóink figyelmébe nagy virágkvízünket, melyben még ma is tesztelheted tudásodat a virágok kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában