Víz

2023.03.25. 11:05

Vegyjelet formáztak a mátranováki diákok

G. E.

A víz világnapjához kapcsolódóan egész héten érdekes programokon vettek részt a Mátranováki Fekete István Általános Iskola diákjai. Juhász Gáborné, az intézmény igazgatója elmondta, hogy csatlakoztak a Happy-hét elnevezésű országos kezdeményezéshez, amelynek célja a gyermekkori elhízás terjedésében szerepet játszó cukrosüdítő-fogyasztás visszaszorítása és az, hogy a fiatalok megismerjék az ivóvíz értékeit. 

Az osztálytermekben ennek keretében palackos ásványvizet helyeztek el, így népszerűsítve a vízfogyasztást a gyerekek körében. Emellett rajversenyt is hirdettek a világnaphoz kapcsolódóan, a tanulók kvízkérdésekre válaszoltak amelyek szintén a víz fontosságáról, bolygónk vízkészleteiről, a takarékosságról szóltak. Az iskola tanulói és pedagógusai kék színű ruhát viseltek a víz világnapján és az udvaron felsorakozva mintázták meg a folyékony kincs vegyjelét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában