Karám

2023.03.26. 10:21

Újabb elképesztő fotók kerültek elő a rétsági lovakról, amiket szörnyű körülmények között tartanak

Hetek óta küzdenek az állatvédők, hogy biztonságos helyre kerüljenek a lovak, de hiába.

Nool

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, az állatvédők elhullott lovak tetemére bukkantak a város határában, Pusztaszántó területén található birtokon. Azt gyanították, hogy a rossz tartási körülmények vezethettek a lovak elpusztulásához és fényképfelvételeket is készítettek.

 Állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás keretében szakértők bevonásával a rendőrök is vizsgálják az eset körülményeit.

Most a Ripost újabb fotókat kapott a tanyán lévő állapotról. A portálnak az S.O.S. a Lovakért Állatsegítő Alapítványt elkísérő civil is nyilatkozott:

- Csütörtökön kint jártunk a tanyán és, amit ott láttunk az elképesztő. Az összes ló be volt hajtva egy fedeles lovardába, ami régen versenypálya volt. A lovak előtt nem volt víz, semmi levegő nem volt bent és bokáig ért a trágya. A lovak izzadtak, ki tudja mióta nem kaptak inni ebben a melegben, ráadásul gebék is voltak.

További részletek és fotók a Ripost cikkében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában