Szakellátás

2023.03.26. 10:07

Több mint 270 millió forintból fejlesztettek hat szakrendelést Salgótarjánban

Lezárul a járóbeteg szakellátás fejlesztésére irányú projekt a Szent Lázár Megyei Kórházban. A megítélt, mintegy 274 millió forint támogatást hat járóbeteg szakrendelés eszközparkjának fejlesztésére fordították.

G.E.

A projektről szóló közlemény szerint a fejlesztés a korábban megkezdett strukturális változások folytatásaként, az aktív fekvőbeteg-kapacitások további optimalizálására, a járóbeteg-ellátás, illetve az egynapos beavatkozások erősítésére koncentrál. Annak keretében a szemészeti, az urológiai, a szülészet-nőgyógyászati, a neurológiai, a fül-orr-gégegyógyászati szakrendeléseket, illetve a radiológia–ultrahang diagnosztikát fejlesztették. 

Mint írták: a projekt megvalósítása révén a szükséges vizsgálatokat magasabb minőségben és kevesebb idő alatt lehet elvégezni. A korszerűbb eszközöknek köszönhetően pedig pontosabb diagnosztika állítható fel. A betegellátás gyorsabb, pontosabb lesz, a szakdolgozók leterheltsége pedig csökken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában