Voksolás

2023.03.04. 08:11

Szavazással dönthetik el, hogyan nézzen ki Érsekvadkert központja

Dr. Őszi Attila Csaba, a település polgármestere a község közösségi oldalán adta hírül a napokban, hogy mivel idén 800 éves a település, ebből az alkalomból megújítják a központban lévő Hősök terét.

L. J.

Dr. Őszi Attila Csaba polgármester voksolásra buzdít

Forrás: Nool

Mint írta, a képviselő-testület úgy döntött, hogy mivel a tér átalakítása nagy mértékű változtatást jelent majd a falu összképén, ezért arról a helyi lakosság véleményét is ki kell kérni a tervekről. 

– Készült a térről egy prezentáció, amely tartalmaz egy A és egy B verziót. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is – írta a bejegyzésben a polgármester. 

A közleményben megosztott két terv közti különbség leginkább a Hősök emlékművet érinti, amelyet a B verzióban áthelyeznének, míg az A vázlatban csak a burkolat felújítása szerepel, és az emlékmű a helyén maradna. Emellett mindkét terv esetében az előnyök között szerepel, hogy a változtatások megfelelnek a zöldterületi mennyiségnek. 

A felhívás szerint a lakosok szavazni a község több pontján – polgármesteri hivatal, könyvtár, óvoda, általános iskola, orvosi rendelő váróterme – kihelyezett szavazóurnáknál tudnak az ott található szavazócédulák segítségével. Egy ember egy szavazatot adhat le, és csak érsekvadkerti lakos szavazhat. A polgármester hangsúlyozta, ez utóbbit ugyan senki nem ellenőrzi, azonban a szavazás tisztasága érdekében kéri, hogy tartsák be ezt a szabályt. 

Jegyzőkönyvet is készít a bizottság


 

A lakosok március 17-ig szavazhatnak. Az urnákat március 20-án bontják fel a pénzügyi és szociális bizottság ülésén. A szavazatokat a bizottság tagjai számolják meg és a jegyző felügyeli. Erről jegyzőkönyv is készül. A voksolás végeredményét a képviselő-testület tagjai kötelesek elfogadni, azon nem változtathatnak. Végül a polgármester arra kérte a lakosokat, hogy minél többen szavazzanak, hogy a tér megújulása, új arculata minél több érsekvadkerti lakos akaratát tükrözze. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában