Salgótarjánban végre csökken a szennyvíz koronavírus koncentrációja

Az utóbbi hetek stagnálása után ezután csökkenő tendenciát mutattak ki.

Nool

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint ismét csökkenést mutat a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja. Tendenciát tekintve a vizsgált városok többségénél stagnálás figyelhető meg. Csökkenés figyelhető meg a budapesti agglomerációs települések közös mintájában, valamint Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szekszárdon. Emelkedés Békéscsabán, Tatabányán és Zalaegerszegen látható. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 6 mintavételi helyen a mérsékelt, 16 településen az emelkedett tartományba esik.

 

6 millió 422 ezer a beoltott, 685 az új fertőzött és elhunyt 12 beteg

- A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 137, közülük 6 209 967-en a második, 3 905 166-an a harmadik, 425 156-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat ismertetve a Koronavírus Sajtóközpont szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták: az előző héten 685 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 199 146-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

A múlt héten meghalt 12, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 803-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 146 003, az aktív fertőzöttek száma pedig 4340-re csökkent.

Tudatták azt is, hogy jelenleg 375 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - írták. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában