Életmentés

2023.03.06. 17:39

Rózsával és tulipánnal hálálták meg a véradást Salgótarjánban

Egy szál virággal, rózsával, tulipánnal távoztak ma a hölgyek a Salgótarjáni Területi Vérellátóból, ahol a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat szervezett nőnapi véradást. Az esemény rendkívül sikeres volt, mintegy harmincan nyújtották karjukat tűszúrásra.

G. E.

A január és február sikeres volt véradás tekintetében, minden vércsoportban egyensúlyban van a vérkészlet

Forrás: Nool

Fotós: H. Cs.

– Természetesen nem csak nők jelentek meg, férfiak is ezen a módon segítettek beteg embertársaikon. Önzetlenségüket nekik is megháláltuk, zsákbamacskát húzhattak, ami értékes ajándékokat rejtett – tájékoztatott Tóthné Simon Andrea, a vöröskereszt megyei munkatársa. – Annak érdekében, hogy az egészségügyben szükséges vérkészletet biztosítani tudjuk, folyamatosan lehetőséget biztosítunk a véradásra. 

Mint mondta, a január és február sikeres volt e tekintetben, minden vércsoportban egyensúlyban van a vérkészlet. Azonban, hogy ez így is maradjon az előttünk álló napokban több helyszínen is várják a donorokat. Március 7-én, kedden a Táncsics Mihály közgazdasági iskolában 9-12 óráig, március 8-án 9 és 18 óra között pedig Pásztón a Tittel Pál kollégiumban nyújthatják tűszúrásra karjukat a segíteni szándékozók. Szintén erre lesz lehetőség március 9-én csütörtökön Salgótarjánban a civil közösségi szolgáltató központban. 

– A kora tavaszi időszakban nagyon sok az influenzás beteg. Ezért arra kérjük azokat, akik egészségesnek érzik magukat, hogy vegyenek részt valamelyik véradó eseményen – hangsúlyozta Tóthné Simon Andrea.

 

Címkék#véradás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában