Technika

2023.03.29. 18:32

Robot sütötte és szolgálta fel a palacsintát a diákoknak Dorogházán

Nem mindennapi robotikai bemutató részesei voltak a helyi Móra Ferenc Tagiskola diákjai a minap.

G. E.

A természettudományos, a műszaki és a mérnöki pálya sajátosságait is megismerhetik a diákok

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Varga István az Edutus Egyetem robotika szakkörének vezetője látogatott el az intézménybe. Az interaktív előadáson nagy örömmel vettek részt az iskola tanulói, kicsik és nagyok egyaránt élvezték a bemutatót. A legnagyobb népszerűségnek mégis a palacsintakészítő robot örvendett, amely a nap során egy percet sem pihent, hiszen több mint 200 palacsintát sütött az előadások alatt a gyerekeknek. A finomságokat Robi a robot szolgálta fel a nebulóknak.

– A nap során a 3D-nyomtatás, az áramkörépítés, az okosház-robotika, a megújuló energetika és a fenntarthatósági kérdések is szóba kerültek. Emellett a diákok betekintést nyerhettek az LEGO robotok építésének folyamatába, és programozási alapismeretekbe is – tájékoztatott Balázs Beáta tagintézményvezető.

Mint mondta, a „Mi a pálya?” elnevezésű műszaki, informatikai témájú pályaorientációs program ötletgazdája Danyi Vilmos a szomszédos településről származik. Így adódott a lehetőség az iskola számára, hogy a témában különféle előadásokon vegyenek részt. Korábban is voltak már foglalkozások a programnak köszönhetően és a jövőben is tartanak majd érdekes bemutatókat.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a pályaválasztás során egyebek mellett a természettudományos, műszaki és mérnöki pálya sajátosságait is megismerjék a diákjaink. Meghívott vendégeink élményközpontú, játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel az informatika és a műszaki terület nyújtotta lehetőségeket – fogalmazott Balázs Beáta. – Az előadók új élményekkel, tapasztalatokkal az élménypedagógiai eszköztárát felhasználva keltik fel a tanulók érdeklődését az adott terület iránt, amelynek alapjaiba is betekintést kaphatnak a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában