Sikeres pályázat

2023.03.17. 13:20

Pihenő park kiépítését tervezik Kozárdon

25 millió forintos pályázati támogatást nyert a település önkormányzata.

Nool

Kozárd önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Kozárd Faluközpont fejlesztésére. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg. 

Az elnyert összeg 25 millió forint, melyet a zöldfelületek fejlesztésére, rehabilitációjára, illetve egy pihenésre alkalmas terület kialakítására fordítanának. A fejlesztés hangsúlya a történelmileg létrejött spontán zöld felületből fenntartható pihenő park kiépítésén van. Eltűnik a használaton kívüli, régi tűzoltószertár és a helyén egy futó növényes pergolával díszített találkozó és pihenőtér jön létre. 

Ez alá két támlás paddal ellátott asztal lesz kihelyezve, s ugyanitt kap helyet egy okos pad, amely napelemmel, Wifi-vel és USB töltővel lesz felszerelve, így pl. telefonok töltésére megújuló energiaforrást kínál. A fejlesztés a település Fő útján található önkormányzati lakásokon fog megvalósulni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában