Kézműveskedés

2023.03.18. 13:40

Papírból font kézműves alkotásokkal készülnek a húsvétra Karancsságon

Szebbnél-szebb használati és dísztárgyak kerülnek ki a karancssági közfoglalkoztatottak kezei közül. Az asszonyok papírból fonják a különleges alkotásokat, amelyek között most a húsvéti dekoráció is megtalálható.

G. E.

Karancsságon papírfonással készült figurákkal, köztük nyulakkal is készülnek a közfoglalkoztatottak a húsvétra

Forrás: Nool.hu

Fotós: Facebook

Karancsság község önkormányzata a közmunkaprogram keretében foglalkoztatja azokat a helyieket, akik kicsi gyermekeik miatt nem tudnak máshol munkát vállalni, vagy nyugdíj előtt állnak. Az asszonyok több tevékenységet is végeznek, amelyek közül talán a papírfonás a legkülönlegesebb. Az ügyes kezek alól számos alkotás kikerül, készülnek különféle használati és dísztárgyak is. 

– A közelgő húsvétra készülve most az ünnephez kapcsolódó dekorációt fontak a helyiek, azok között nyulak, csibék is megtalálhatók és ajtódísz is készült – tájékoztatott Oláh Nándorné polgármester, aki azt is elmondta, hogy a szebbnél-szebb kézműves alkotásokat a tájházban bárki megtekintheti és meg is vásárolhatja.

Karancsság, papírfonással készülnek a közfoglalkoztatottak a húsvétra
Többféle dísz, vidám figura is kikerül a szorgos kezek közül
Fotós: Facebook / Forrás: Nool.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában