Felújítás

2023.03.09. 16:42

Pályázatból újulhatott meg a parókia Hollókőn

A Magyar Falu Program által, két ütemben összesen tízmillió forintból újult meg a Hollókői Római Katolikus Egyházközség parókiája a közelmúltban.

L. J.

Az elkészült épület

Forrás: Nool

Fotós: Hegedűs Márk

Szabó Csaba polgármester portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a pályázatokat a helyi egyházközség az önkormányzat támogatásával nyújtotta be. Az első ütemben ötmillió forintból az ingatlan felső szintjének korszerűsítése valósult meg. Ezáltal az épület új tetőt kapott, kicserélték a nyílászárókat, valamint a külső hőszigetelést és színezést is elvégezték a szakemberek. 

– A második pályázaton elnyert szintén ötmillió forintot a parókia alagsorára fordítottuk – mondta Szabó Csaba. Hozzátette: – Ez a rész egyébként a fűtőrendszernek, valamint a társalgónak adott otthont. Utóbbit teljesen újravakolták, kifestették, valamint korszerűsítették az elektromos hálózatot is. 

A polgármestere kiemelte, hogy a parókia felújításával elsősorban a helyi templomba járó fiataloknak szerettek volna kedveskedni. Akik hasznosan tölthetik el itt a szabadidejüket, illetve különböző hitéleti foglalkozásoknak és programoknak is helyet adhat majd az ingatlan. – Ezenkívül az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy egyre több olyan keresztény csoport érkezik látogatóként a településre, akik igényeltek egy olyan helyszínt, ahol megtarthatják a saját programjaikat. A beruházás által most már ezt az igényt is ki tudjuk elégíteni – fogalmazott a polgármester. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában