Figyelmesség

2023.03.08. 21:28

Koncerttel köszöntötte a drégelypalánki polgármester a hölgyeket

Nőnap alkalmából koncerttel és virággal köszöntötték a hölgyeket Drégelypalánkon. Az est folyamán példaértékű női személyeket bemutató portrékból tekinthettek meg kiállítást az érdeklődők.

Ember-Lukács Zsófia

A Latte Maffiato Salon Jazz zenekar koncertezett

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Március 8-án Rigó Dávid polgármester köszöntötte a hölgyeket Drégelypalánkon. – Hála, tisztelet, csoda és szeretet, amivel ennek a napnak a jelentőségét le tudnám írni – mondta a polgármester. Érdekességként elmondta, hogy a női szív gyorsabban ver, mint a férfiszív és az immunrendszerük is erősebb. 

– Különbözünk, azonban mégis erős szövetséget alkotunk, egymást kiegészítve – hangsúlyozta Rigó Dávid, majd Bedő Imre szavaival folytatta: „Magyar kultúránk, európai civilizációnk, sőt az egész sorsa férfi és nőszövetségének épségén, egészségén múlik.” 

Példaértékű női személyeket bemutató portrékból tekinthettek meg kiállítást az érdeklődők
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Beszédében kitért a női egyenjogúság fontosságára is. Ezt követően Csósza Mercédesz, a  Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ vezetője mutatta be a kiállítást, amely az Esti mesék lázadó lányoknak és az 50 elszánt magyar nő könyv fotóanyagból készült. 

A szerzők olyan nők portréját tárják elénk, mint Kleopátra, Marie Curie, vagy például Michelle Obama és olyan magyar nőket, akik mertek valamiben elsők lenni, akikről utcákat, tereket, bolygót neveztek el. A bemutatót követően a Latte Maffiato Salon Jazz zenekar koncertje következett, francia, olasz és magyar dalokkal. 

Pálmai Krisztián a zenekar drégelypalánki származású tagja külön énekkel is köszöntötte a hölgyeket. Zárásként a polgármester és a testület tagjai virággal kedveskedtek a jelenlévőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában