Adomány

2023.03.02. 18:51

Négymillió forint adomány érkezett a szátoki gyermekotthonba

A Stádium Egyesület Budapesten tartott egy jótékonysági rendezvényt a közelmúltban, amelyen négymillió forintot gyűjtöttek össze. A tagok az összeget a szátoki Margaréta Gyermekotthonnak adományozták, melynek átadóját csütörtökön tartották. A gyermekotthon a támogatásnak hála tovább tud fejlődni.

Lászlók Judit

Jobb körülményeket tudnak teremteni a gyerekeknek a felajánlott összegből

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A Margaréta Gyermekotthonban megtartott sajtótájékoztatón Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője elmondta: néhány hete a Stádium Egyesület Budapesten tartott egy jótékonysági rendezvényt, ahol négymillió forintot gyűjtöttek össze. 

– Ezután úgy döntöttek, hogy a szátoki gyermekotthonnak adományozzák az összeget, hogy a gyermekeknek jobb körülményeket teremthessenek. Nagyon felemelő érzés, hogy ezekben a nehéz időkben segítséget tudunk nyújtani a hátrányos helyzetben lévő gyermekeknek – emelte ki a honatya, aki  az együttműködésben közreműködőként vállalt szerepet. 

Az elnökség döntött a szátoki gyerekotthon mellett

Bozsonyi Károly, a Stádium Egyesület elnöke elmondta: tizenkét éve rendszeresen tartanak egy jótékonysági bált, melynek bevételét részben magáncsaládoknak, részben szervezeteknek ajánlják fel, akár a határon túlra is. 

– November-december környékén kaptunk egy ajánlást az egyik elnökségi tagunktól, miszerint a szátoki otthonban a dolgozók kemény munkát végeznek és sok fiatalról gondoskodnak. Mi tudjuk, hogy efféle helyeken mindig elkél az anyagi segítség is. Így az elnökség megszavazta, hogy az idei bál bevételének nagy részét a szátokiaknak ajánljuk fel – emelte ki Bozsonyi Károly.

Az egyesület elnöke közölte: biztos benne, hogy a támogatás jó helyre érkezett. – A gyerekek minden támogatást megérdemelnek, és óriási szükségük is van rá. A pedagógusok, nevelők, gyermekgondozók munkáját nagy mértékben támogatja, ha méltó körülmények között végzik azt. 

Régóta vágyott eszközöket szerezhetnek be

Az eseményen Fülöpné Gálik Erika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Nógrád Vármegyei Kirendeltségének igazgatója elmondta: Szátokon 1958 óta folyik gyermekvédelmi tevékenység. A településen jelenleg kettő gyermekotthon működik. 

– A Margaréta Gyermekotthonban harminchat gyermek él, akiket a családjukból kiemeltek és az állam gondoskodik a mindennapjaikról. Ezek a 12 év feletti és 18 év alatti gyerekek három csoportban élnek a falakon belül. Azonban van lehetőség arra, hogy akár 24 éves korukig maradhassanak, amennyiben tanulmányokat folytatnak, vagy a lakhatásukat, az életüket önállóan nem tudják megszervezni, esetleg szociális okokból várják felvételüket – fogalmazott az igazgató. 

Kifejtette, hogy a Stádium Egyesülettől kapott négymillió forintot az intézmény egyik épületében lévő nagyobb helyiségre fordítják, amit szabadidős tevékenységekre, illetve látogatók fogadására szeretnék alkalmassá tenni. Mint mondta, elsősorban bútorokat szeretnének belőle vásárolni, valamint egy házi mozi rendszert alakítanának ki, illetve a gyerekek kívánságára, Xbox és Playstation játékokat vásárolnak majd. Emellett a gyerekek lakócsoportjaiban szükség van néhány bútor cseréjére, ezért új konyhabútort és ülőgarnitúrát is beszereznek az összegből.

– Mindezek mellett egy ösztönzőrendszer kialakítására is lesz lehetőségünk. Így azok a gyerekek, akik akár a tanulmányi előmenetelükben, akár a szorgalmuk vagy a magatartásuk kapcsán tartósan jól teljesítenek, számukra valamiféle ajándékot vagy jutalmat szeretnénk ebből az összegből biztosítani – húzta alá Fülöpné Gálik Erika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában