Beruházás

2023.03.17. 15:53

Műfüves pálya épült a technikum udvarán, 33 millió forintot kaptak rá (fotók)

Pályázati pénzből, fenntartói támogatásból és önkormányzati hozzájárulásból épült műfüves focipálya a balassagyarmati Szent-Györgyi Albert technikum udvarán.

Lászlók Judit

Balról jobbra: Balla Mihály, Szrenka Anikó, Schuchmann Attila, Csach Gábor

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) Szent-Györgyi Albert technikum és a Talent 2019 SE korábban közösen pályázott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) TAO programjában, amelynek köszönhetőn 23 millió forint támogatást nyertek el műfüves sportpálya létesítésére. A beruházáshoz az intézmény fenntartója, az NMSZC és a város önkormányzata további öt-öt millió forinttal járult hozzá. A műfüves sportpálya a közelmúltban elkészült, amelyet a diák napokon, péntek délután adtak át. 

Az NMSZC Szent-Györgyi Albert Technikum a napokban diáknapokat tartott, amelynek részeként átadták az új műfüves sportpályát is. Az átadó ünnepségen Szrenka Anikó, az intézmény igazgatója és egyben a Talent 2019 SE alelnöke köszöntötte a megjelenteket. Köszöntőjében kiemelte, négy és fél évvel ezelőtt, amikor az elavult salakpályán elvégezték az első méréseket folyamatosan azon gondolkodott, ennek a helyén hogyan lehetne egy a 21. századi követelményeknek megfelelő pályát létesíteni a diákoknak. Mint mondta, ebben volt segítségére Schuchmann Attila, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának igazgatója. Ezt követően 2019-ben megalakult a Talent 2019 SE és az intézménnyel közösen pályázatot nyújtottak be az MLSZ TAO programjában műfüves sportpálya létesítésére. 

Ezután Schuchmann Attila vette át a szót. Hangsúlyozta, hogy a 2018 óta tartó út valóban hosszú volt, de hálás mindenkinek, aki valamilyen formában szerepet vállalt a pálya megvalósulásában. 

– Ez a program 70-30 százalékos intenzitás támogatottságú volt. A támogatás mértéke 23 millió forint volt, ehhez az intézmény fenntartója, az NMSZC és a város önkormányzata további öt-öt millió forinttal járult hozzá – mondta Schuchmann Attila. – Az eredeti koncepció egy sokkal magasabb műszaki tartalomra jogosította fel a sportklubot. Sajnos, azonban az utóbbi időszakban tapasztalható építőipari anyagár emelkedések, egyéb árnövekedések miatt csökkenteni kellett a műszaki tartalmat.

A szakember kifejtette, ennek következében egy 22x42 méteres standard méretű, 924 négyzetméteres, magas műszaki tartalmú sportpálya, hatvan milliméteres műfűszál magassággal, gumigranulátum töltéssel, alatta kvarchomokkal valósulhatott meg. 

Az átadó ünnepségen Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője és Csach Gábor, a város polgármestere is részt vett. 

Az esemény végén a sportpályát egy tanár-diák labdarúgó mérkőzéssel avatták fel. A kezdőrúgást Szabó Csaba, a Dózsa György Általános Iskola igazgatója végezte el, míg a mérkőzést Mohácsi László, a Talent 2019 SE elnöke vezette. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában