Oktatás

2023.03.18. 18:20

Minden a matematika körül forgott egy napig a bátonyterenyei középiskolában

V. E.

A diákok által megformált óriás „Pí-alakzat” megalkotása sem maradhatott el

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Az idei immár a második alkalom, amikor megemlékeznek a matematika világnapjáról, illetve Albert Einstein születésnapjáról a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium.

Az oktatási intézmény közösségi oldalán számolt be arról, hogy a jeles alkalomból ezúttal már rádiós műsorral is készültek, de természetesen az iskolaudvaron. A rendész tanulók emellett „Pí-tont” hoztak létre az intézmény folyosóján, míg az első emeleten a természetben megjelenő matematikai jelenségekről találhatnak érdekes olvasnivalót, valamint képeket az érdeklődők.

– Az Einsten-fotóparavánunk mögé beállva a híresség bőrébe bújva fotózkodhatnak, grimaszolhatnak a tanulóink. Az étteremben pedig megtekinthető a matematikai tematikájú kiállításunk, amely a tananyagban szereplő ismeretekről és azok megalkotóiról ad tájékoztatást – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy korábban meghirdetett Pí-poéta kerestetik című iskolai pályázat díját Szabó Beáta Virág érdemelte ki Pí-versével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában