Jegyzet

2023.03.11. 10:46

Mérgező adalékanyagok

Az egészséges táplálkozással kapcsolatban Nagy Orsolya fejtette ki gondolatait.

Nagy Orsolya

Manapság egyre inkább elkezdtem érdeklődni az egészséges táplálkozás iránt. Mindig igyekszem olyan termékeket vásárolni, amelyek magyar termelőktől származnak. Amennyiben ez nem sikerül, akkor megnézem, miket tartalmaz az adott élelmiszer. Ilyenkor elég sokszor kikerekedik a szemem, ugyanis szinte minden tele van adalékanyaggal, na meg olyan hozzávalókkal, amelyeket az átlag állampolgár még csak nem is ért. Néha úgy érzem, mintha az étellel „mérgeznének” minket a nagy élelmiszeripari vállalatok. Azok alapján, amik a termékekben vannak, nem csodálkozom azon, hogy napjainkban egyre többen szenvednek valamilyen ételérzékenységtől. 

Sajnos én is közéjük tartozom, s ez nem túl jó érzés. Ráadásul ebből is üzletet csináltak, hiszen dupla vagy akár tripla áron lehet megvásárolni az allergiásoknak is megfelelő árut. Amennyiben pedig valaki nagyon egészségesen szeretne táplálkozni, és szinte csak biotermékeket vásárol, akkor is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen azok szintén hihetetlenül drágák. 

Ennek ellenére azt vallom, inkább fizetek az egészségesebb ételért többet, minthogy azt a pénzt később gyógyszerre költsem, mert nem figyeltem oda. Ráadásul azzal, hogy hazai termelőtől vásárolok, támogatom is őket. Úgy vélem, sokkal fenntarthatóbb jövő lenne, ha az emberek többsége elengedné az egészségtelen és adalékanyagokkal teli ételeket, és helyette otthon vagy termelő által készített finomságokat fogyasztana. 
 

 

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában