Kézművesség

2023.03.19. 20:36

Különféle kosarak kerülnek ki a karancssági közfoglalkoztatottak kezei közül

A Váci Egyházmegye vidékfejlesztési osztálya a karancssági egyházközség tulajdonában lévő Kis Szent Teréz Missziós Házban hét éve kezdte foglalkoztatni azokat a helyi asszonyokat, akik kicsi gyermekeik mellett máshol nem tudnak munkát vállalni.

Gulyás Edina

A szemet gyönyörködtető termékek. A Kis Szent Teréz Missziós Házban hét éve kezdte foglalkoztatni azokat a karancssági asszonyokat

Forrás: Beküldött fotó

Az itt dolgozók zöldségeket termelnek, krizantém virágokat nevelnek, és szebbnél szebb használati tárgyakat fonnak vesszőből.

– A munkaügyi központ támogatásával néhány éve kosárfonó tanfolyamot végeztek helyi fiatalasszonyok, közülük öten kezdték el ezt a tevékenységet négy évvel ezelőtt. A kezeik közül azóta különböző használati tárgyak, szebbnél szebb kosarak kerülnek ki – fogalmazott Oláh Borbála, a csapat vezetője. – A különböző méretű és formájú kosarakat színes anyagokkal béleljük. Az alkotásokat a missziós házban megtekinthetik az érdeklődők.

 

Címkék#Karancsság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában