Elismerés

2023.03.23. 08:39

Kiváló szakmai személyiségek kaptak elismerést Rétságon

A város érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért négy személyiséget díjazott a nemzeti ünnep alkalmából nemrégiben a nyugat-nógrádi járási székhely önkormányzata. A Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében tartott rendezvényen Mezőfi Zoltán polgármester és Hegedűs Ferenc, a képviselő-testület tagja adta át az elismeréseket.

H. H.

Mezőfi Zoltán nyújtotta át a díjat dr. Csortán Magdolnának

Forrás: Beküldött fotó

Pro Urbe díjat kapott dr. Csortán Magdolna házi gyermekorvos. A székelyföldi származású doktornő 1989-ben települt át Magyarországra és harmincnégy esztendeje dolgozik Rétságon és körzetében. 
Az eltelt időszak alatt megkedvelték őt mind a kis páciensek, mind a szülők, és időközben gyermek- és csecsemőgyógyászati szakvizsgával gazdagította tudását. Emellett szakmai tanácsaival rendszeresen segíti a helyi vöröskeresztes csoportot. 

A Város Szolgálatáért kitüntetést hárman vehették át. Bánkuti Éva magyar nyelv és irodalom–történelem szakos tanár 1984 és 2022 között harmincnyolc éven át tanította az ifjúságot a város általános iskolájában. A méltatás alapján pályája során mindig szívügye volt a magyar kultúra ápolása, és rendszeresen készítette fel a diákokat a tanulmányi versenyekre, illetve a város kiemelt ünnepségein is szerepeltek a gyermekek. 

Barnuczné Földi Judit, az intézmény tanítónője hasonlóképpen több mint három évtizede neveli a feltörekvő nemzedékeket, és 2016-tól mesterpedagógusként az alsó tagozat munkaközösség vezetője, valamint Nógrád vármegyén túl is részt vesz a kollégái szakmai minősítésében. 

Végezetül Bérci Róbertnek nyújtotta át a díjat a polgármester. Az asztalosvégzettségű férfi 1989 óta dolgozik a GAMESZ, majd jogutódja, a Városüzemeltetési Csoport kötelékében, ez utóbbinak 2022 óta csoportvezetője. Eredeti szakmáján kívül aktívan segít a különböző karbantartási munkálatokban, és a helyi katolikus egyházközség világi testületében is fontos feladatokat vállal.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában