Fejlesztés

2023.03.05. 14:30

Két épület energetikai korszerűsítése kezdődik Csécsén, 85 millióból

Hamarosan elindul Csécsén két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése, a kivitelezőt már kiválasztotta a faluvezetés. A beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban nyert közel 85 millió forintot a faluvezetés, amit az ingatlanok felújítására fordíthatnak.

G. E.

Barna István, a falu polgármestere arról tájékoztatott, hogy a támogatásnak köszönhetően a polgármesteri hivatal mellett található közösségi épületet és a sportöltözőt korszerűsítik. Mindkettő esetében kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot, felújítják a fűtési rendszert, illetve az akadálymentesítés is megtörténik. A településvezető arról is beszámolt, hogy korábban ezeken kívül már az összes középület új köntöst kapott.

– A munkaterület átadása megtörtént, a kivitelezés hamarosan elkezdődik – fogalmazott Barna István, hozzátéve: – Nagy segítség a településnek, hogy a legtöbb projekt esetében a megyei önkormányzattal konzorciumi partnerként működünk együtt. Munkatársaik szakmai hozzáértése hozzájárul a sikeres pályázatok elkészítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában