Adomány

2023.03.25. 19:40

Kaliforniából érkezett adománnyal segítette a rászorulókat Gáspár Zsolti

Egészen Amerikából érkezett az adomány, amelyet szombat délután Gáspár Zsolti házának udvarán osztottak ki a környékbeli településekről érkezett rászorulóknak.

Veres Edina

Szombaton egy egészen különleges jótékonysági akció zajlott a nógrádmegyeri celeb házának udvarán

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Ahogy arról portálunk is beszámolt, megannyi óvodát keresett már fel a közelmúltban Gáspár Zsolti, azaz Zsolti gazda, hogy szebbé tegye a gyerekek napját. Hétfőn például Szirákra, Bercelre és Vanyarcra látogatott el, és vitt a kicsiknek csokoládét, ropit, májkrémet és szörpöt. Szombaton azonban egy egészen különleges jótékonysági akció zajlott a nógrádmegyeri celeb házának udvarán.

Gáspár Zsolt érdeklődésünkre elmondta: édesapja, idősebb Gáspár Győző is több mint három évtizede jótékonykodik, és ezt a példát követve ő is évek óta járja az országot segítve a rászorulókon.

Szinte hihetetlen, hogy ez a hír Nógrádból egészen a tengerentúlra eljutott. Ugyanis a héten Amerikából kerestek meg azzal kapcsolatban, hogy szeretnének onnan egy jelentős adományt eljuttatni egy kisebb magyar faluba a rászorulóknak. Az én feladatom az volt, hogy összeszedjem az embereket a különböző településekről. Nógrádmegyer mellett jöttek még például Vizslásról, Mihálygergéről, Sóshartyánból és Magyargécből is családok, számukra osztottuk ki a Kaliforniából érkezett hatalmas felajánlást – mondta Gáspár Zsolti.

megyeri adomány Gáspár Zsolti
A csomagok száraztésztát ,konzervet, savanyúságot, burgonyát, és gyümölcsöt is tartalmaztak
Fotós: Szabó Péter / Forrás: Nool

Az Amerikából érkezett adomány kiosztását maga a felajánló is megtekintette Nógrádmegyerben. Gil Partida Kaliforniából érkezett az apró Nógrád vármegyei településre, ahol örömmel fogadták az összegyűltek. A családok számára átadott szatyrok tartós élelmiszereket, így például száraztésztát, konzervet, savanyúságot, burgonyát és gyümölcsöt is tartalmaztak.

Gáspár Zsolti azt is elmondta, hogy a jövőben további óvodákat terveznek felkeresni, mivel véleménye szerint a gyerekek nagyon fontosak, hiszen ők jelentik a jövőt. Úgy fogalmazott, hogy mindebben nagy segítségére vannak menedzserei, így például Molnár Péter is, aki szintén jelen volt a szombati adományosztásnál, akárcsak Zsolt édesapja, idősebb Gáspár Győző.

Gáspár Zsolt végül azt is elárulta, hogy ez alkalommal Barna Barnabás zenész is csatlakozott hozzájuk, akivel közös programokat is terveznek a jövőben. Mint mondta, az amerikai jótékonysági kezdeményezést nagy részben neki köszönheti. Barna Barnabás megerősítette, hogy sok falut fognak megkeresni azzal a céllal, hogy segítsenek, adományozzanak, és énekeljenek. A zenész hozzátette: akárcsak ő, az adományokat felajánló férfi is Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származik, tudomása szerint Ároktő településről vágott neki a tengerentúlra vezető útnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában