Úton

2023.03.29. 14:01

Jobbágyinál zenél majd a 21-es főút

Mint arról korábban beszámoltunk, Kelet-Nógrádban épülhet meg Magyarország harmadik zenélő útja.

N.O.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője akkor úgy fogalmazott, hogy Jobbágyi és Salgótarján között lesz az útszakasz, amely az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét játssza majd. 

Jobbágyi önkormányzata a közösségi oldalán most arról számolt be, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium megvizsgáltatta, hogy a 21-es főút mely részén lehet kialakítani az úgynevezett zenélő burkolatot. Hat helyszínt vizsgáltak át, amely alapján szakvélemény is készült.

Mint kiderült, az akusztikus burkolati jel elhelyezésére műszaki, zaj és természetvédelmi szempontból is a település előtti helyszín erre a legalkalmasabb. Ennek értelmében a 21-es főút, Jobbágyi előtti szakaszán közvetlenül a vármegye táblától indítva, a főút Salgótarján felé vezető irányába tervezik és valósítják meg a szakemberek.

Ezen a szakaszon festik fel a jeleket:

Portálunk felkereste Schoblocher István polgármestert, aki elmondta, hogy nagy öröm számára a zenélő út, hiszen az egyik kedvenc együttese és a településen is felléptek már korábban.

A településvezető bízik benne, hogy a beruházásnak köszönhetően többen megismerik majd nem csak szűkebb hazánkat, de Jobbágyit is. Várhatón a munkálatok még idén nyáron elkezdődnek. 

Ez a dal szól majd:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában