Programajánló

2023.03.15. 06:50

Így ünnepli Nógrád a szabadságharc 175. évfordulóját

Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján szűkebb hazánkban is megemlékezéseket tartanak az önkormányzatok. Az egyes települési programok előzeteseit már közöltük, most azonban egy cikkben is összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Nool

Zászlók és kokárdák: ünnepre készül a megye. Képünk illusztráció.

Forrás: MW

Fotó: Czinege Melinda

Salgótarján: az ünnepi programok szerdán 9 óra 30 perckor kezdődnek, majd a nap során több helyszínre is várják majd az emlékezőket, érdeklődőket. Részletes program itt!

Balassagyarmat: szerdán 14 órakor kezdődik a megemlékezés a Palóc Ligetben, a Petőfi szobornál. Részletes program itt!

Pásztó: a megemlékezést a polgármester hivatal előtt lévő emlékműnél rendezik meg 15 órától. Részletes program itt! A dél-nógrádi városban egyébként már hétfőn is tartottak ünnepi megemlékezést; mint arról videós tudósításunkban beszámoltunk, a helyi Zsigmond Király Általános Iskola diákjai és tanárai flashmobbal készültek az idei eseményre.

Drégelypalánk: az ünnepi vármegyei közgyűlésnek idén Drégelypalánk ad otthont szerdán. A rendezvényről itt írtunk előzetesen.

Szurdokpüspöki: a településen 9 órakor kezdődik a megemlékező műsor szentmisével. Részletes program itt!

Karancsberény: talán a leglátványosabb ünnepségre Karancsberényben készülnek, ahol díszőrség és lovashuszárok is tisztelegnek a hősök emléke előtt. Részletes program itt!

Cered: a községben a Tarnamenti Hagyományőrzők is színesítik a 16 órakor kezdődő megemlékezést. Részletes program itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában