Segítség

2023.03.21. 19:47

Idén is díjmentesen ledarálják az ágnyesedéket Szügyön

Frenyó Gábor polgármester közösségi oldalán adta hírül, hogy az önkormányzat idén tavasszal újra díjmentesen ledarálja a metszésnél keletkező ágnyesedéket és gallyakat öt centiméter vastagságig.

L. J.

Mint írta, az így keletkezett aprítékot a tulajdonos maga is hasznosíthatja például mulcsozásra vagy komposztkészítéshez. Aki nem kívánja felhasználni az aprítékot, annak helyben kell hagynia és az önkormányzat munkatársai a darálást követő napokban elszállítják.

A polgármester a bejegyzésben közölte, hogy a településen az április 3-mal kezdődő héten a Hunyadi út, Rákóczi út, Béke út, Kinizsi utca, Kis utca kerül sorra. Aztán az április 10-zel kezdődő héten a Mikszáth út, Gazdasági út, Ifjúság útja, Madách utca, Hősök tere, Toldy utca. Majd az április 17-ei héten a Petőfi út, Árpád út, Ady Endre utca, Jókai utca, József Attila utca, Arany János utca, Zrínyi utca, Sport utca. Végül április utolsó hetében a Kossuth Lajos utca, Napsugár utca, Fáy András utca, Csalogány utca, Gárdonyi utca, Vörösmarty utca lesz a sorrend. 

Frenyó Gábor a közlemény végén külön kérte a lakosokat, hogy az öt centiméteres vastagsági korlátot vegyék figyelembe, és csak a metszésnél keletkező ágnyesedéket és gallyakat tegyék ki a ház előtti közterületre oly módon, hogy az a közlekedést ne akadályozza. Hozzátette, ezen szolgáltatás nem vonatkozik a komplett fakivágás során keletkező nagy mennyiségű zöldhulladékra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában