Dísz

2023.03.27. 09:43

Húsvéti díszbe öltöztették Nemtit lelkes helyi lakók

Tavasztündér, virágok, nyulak és piros tojások díszítik Nemtit, ami a helyi egyesület tagjainak és lelkes önkénteseknek köszönhető.

G.E.

Tavasztündér fogadja az érdeklődőket

Forrás: Nool

Fotó: G.E.

Lelkes helyi önkéntesek fogtak össze idén is, hogy húsvétot megelőzően méltó díszbe öltöztessék Nemtit. Az Ilonatelepi elágazóban, az út mentén hatalmas piros tojások hangolnak a közelgő ünnepre, a faluba érkezőket a Tavasztündér fogadja, és tojásfa is készült. A nagyobb alkalmakat, jeles ünnepeket megelőzően a Kiskerttől a bográcsig Egyesület tagjai, helyiekkel kiegészülve, időt és fáradtságot nem kímélve igyekszik lakókörnyezetüket szebbé varázsolni.

Tojásokkal díszítették a fát
Tojásokkal díszítették a fát
Fotós: G.E. / Forrás: Nool

– Ahogy az elmúlt években, úgy idén is felállítottuk a tojásfát, amire felkerültek a hímes tojások. Természetesen a nyulakat formázó figurák is helyet kaptak a kis téren és ebben az évben tavasztündér is üdvözli a településen áthaladókat – fogalmazott Szota Ferencné, az egyesület elnöke, hozzátéve: – Mindig vannak, akik csatlakoznak a faludíszítéshez, az alapanyagokat pályázati pénzből vásároljuk meg, de helyi vállalkozók és civilek is támogatják a munkánkat. 

Mint mondta, a közelmúltban jótékonysági bált rendeztek, aminek bevételéből padokat helyeznek majd ki a közterületekre. Emellett facsemetéket is ültettek az elmúlt hetekben, korábban pedig filagóriát állítottak. Folyamatosan azért tevékenykednek, hogy élhető és rendezett településen élhessenek.

 

Címkék#Húsvét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában