Adomány

2023.03.01. 15:16

Gyógyító cseppekkel támogatja a betegek felépülését a rákellenes liga

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 450 ezer forint értékű adománnyal támogatta a napokban a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályán kezelt betegeket.

Gulyás Edina

A rákellenes liga képviseletében Varga Katalin önkéntes adta át a közel félmillió forint értékű adományt Dr. Szabó Géza főigazgatónak.

Forrás: Beküldött fotó

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2011. áprilisa óta működteti a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályán, illetve az utóbbi években a Hospice-részlegén is az információs, segítő szolgálatát képzett önkénteseivel. 

A szervezet – a kórház menedzsmentjével egyeztetve – sokat tesz azért, hogy jelenlétükkel, különféle programokkal és felajánlásokkal támogassa az intézményben kezelt embereket. A napokban az onkológiai osztály fekvő és ambuláns betegeinek adtak át 450 ezer forint értékű Béres-cseppet, ezzel is hozzájárulva gyógyulásukhoz.

A szolgálat önkéntesei mindig nagy empátiával és odafigyeléssel állnak az érintettek segítségére nem csak az adományokkal, hanem igény szerint személyes meghallgatással, szóbeli és nyomtatott információval is. A rákellenes liga képviseletében Varga Katalin önkéntes adta át az adományt Dr. Szabó Géza főigazgatónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában