Kórház

2023.03.17. 10:59

Gyakorlatban is alkalmazhatják az elméleti tudást a tarjáni egészségügyis diákok

A mellkascsövezést is gyakorolták az egészségügyi iskola végzős tanulói a Szent Lázár Megyei Kórház Skill laborjában. A diákok ezúttal is elméleti oktatással egybekötött vizsgafelkészítésen vettek részt.

G.E.

Kiváló körülmények között gyakorolhattak a diákok

Forrás: Beküldött fotó

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház Skill laborjában ismét elméleti oktatással egybekötött gyakorlati órákon vettek részt a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményének végzős ápoló tanulói csütörtökön. Az intézmény portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a nappali és esti képzésben résztvevő diákoknak vizsgafelkészítést tartottak, a felkészülésben az oktató kórház képzett instruktorai és az iskola szakmai tanára segítette a fiatalokat. 

A képzés célja, hogy a szituációs feladatok megoldásának köszönhetően az elméleti tudást a gyakorlatban is kivitelezhessék a tanulók. Korábban sürgősségi körülmények között gyakorolták a betegmonitorozást, de az EKG készítést és az újraélesztést is elsajátíthatták. A vizsgára való felkészítés legutóbbi témái között mások mellett a vérvétel, a transzfúzió, a mellkascsövezés, a fájdalomfelmérés, a stomazsák felhelyezése és cseréje is szerepelt. A gyakorlati ismertetőt és bemutatót Laczkó Bianka diplomás ápoló instruktor tartotta Sőregi Krisztina szakmai oktató és a diákok jelenlétében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában