Egészségügy

2023.03.31. 11:17

Fúzióra léptek a tarjáni ápolók, a második helyig meneteltek az országos versenyen

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház Fúzió fantázianevet viselő csapata néhány ponttal maradt csak le a dobogó legfelső fokáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által szervezett versenyen.

G.E.

A Szent Lázár Megyei Kórház Fúzió fantázianevet viselő csapata a versenyre készül

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

A nógrádi szakemberek biztos tudással, nagyszerű csapatmunkával érték el az előkelő helyet és eldöntötték: jövőre elhozzák az első díjat.

A salgótarjáni kórházat az intézmény négy különböző szakterületen dolgozó ápolója képviselte, akik elméleti és gyakorlati tudásukat, sőt általános műveltségüket is bizonyították azon a szakmai versenyen, amit a napokban rendeztek meg a fővárosban. Szőllős-Banga Ildikó a szkeptikus csontsebészeten, Ágoston Helga és Kórós Andrea a kardiológiai osztályon, Simó Marianna pedig a krónikus belgyógyászaton dolgozik, ők alkották a Fúzió csapatát, amely a megyei fordulóból továbbjutva szűkebb hazánkat képviselte a versenyen.

Fúzióra léptek a tarjáni ápolók, a második helyig meneteltek az országos versenyen
Együtt marad a csapat, jövőre a dobogó legmagasabb fokát célozzák meg
Fotós: Beküldött / Forrás: Nool.hu

– Az, hogy különböző szakterületeken tevékenykedünk nagy előny volt a megmérettetésen, így ugyanis szélesebb körű ismeretekkel rendelkeztünk – fogalmazott Ágoston Helga, aki azt is elárulta, hogy Kórós Andreával már 2019-ben is megmérették magukat ezen a rendezvényen. Akkor harmadik helyen végeztek.

Idén túlszárnyalva ezt az eredményt már a dobogó második fokára állhattak a tarjániak, további 18 csapatot maguk mögé utasítva.

– Amióta tavaly decemberben megnyertük a megyei fordulót, folyamatosan készülünk az országos döntőre. Természetesen a napi munkavégzés során is gyarapodik a tudásunk. Ildikóval pedig a Skill laborban is oktatunk, ez is segített a felkészülésben – tájékoztatott Simó Marianna.

Elméleti és gyakorlati feladatok is vártak rájuk

Az egész napos programon elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldani a versenyzőknek. Tesztet töltöttek, bemutatták az újraélesztést, villámkérdésekre válaszoltak, amely az ápolás-történet mellett műveltségi kérdéseket is tartogatott. Az ápolási gyakorlat során egy sztómás beteg teljes ellátását vezették le. Ez utóbbi szituációval munkájuk során még nem találkoztak a csapat tagjai, saját szakterületüktől távol álló feladatot kaptak. Így a második helynek még nagyobb jelentősége van.

– Kicsit elkeseredtünk, amikor kiderült, hogy csupán három ponttal maradtunk le a dobogó legfelső fokáról, ennek ellenére természetesen örülünk a helyezésünknek – hangsúlyozta Szőllős-Banga Ildikó. – A versenyre való felkészülés ugyan sokat elvett a szabadidőnkből, de olyan kapcsolat alakult ki a csapattagok között, amely által kiválóan együtt tudtunk működni. Ez máig megmaradt, és eldöntöttük: jövőre is ebben a felállásban bizonyítjuk tudásunkat, bízva abban, hogy akkor már az első helyig menetelünk.

A Fúzió tagjait Nádudvari Tünde, az intenzív osztály főnővére, dr. Demján Mónika főorvos és Csikos Dóra, rendelőintézeti-gondozó igazgató segítette a felkészülésben.

– Büszke vagyok a lányok teljesítményére és arra is, hogy mindezt a mindennapi munkájuk és a Skill laborban való oktatói tevékenységük mellett érték el – fogalmazott Csikos Dóra. A csapat tagjait dr. Szabó Géza, a Szent Lázár Megyei Kórház főigazgatója virággal köszöntette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában