Eredményhirdetés

2023.03.31. 20:14

Forgácsolók versenyeztek a salgótarjáni Stromfeldben - íme az eredmény

Véget ért a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumban harmadik alkalommal megrendezett Gedeon János Emlékkupa. Az eredményeket csütörtökön hirdették ki, a tizennyolc versenyző közül senki sem távozott üres kézzel, a legjobb eredményt pedig egy győri diák érte el.

Veres Edina

Három ország gépi forgácsolói mérték össze a tudásuk

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A negyvenkettedik Stromfeld napok keretében megrendezett harmadik Gedeon János Emlékkupa, meghívásos nemzetközi gépi forgácsoló verseny ünnepélyes eredményhirdetésén Gembiczki Ferenc, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) kancellárja elmondta: a feladatok még ha egyszerűnek is tűntek, nem voltak azok. Szakmai kihívást jelentettek a versenyzőknek, akik szép teljesítményt nyújtottak. 

A kancellár azt is kiemelte: sikerült elérni a célt, amely azt tűzte ki, hogy minél több határon túli magyar iskola vegyen részt a megmérettetésen. Idén ugyanis immár a két szlovákiai – Kassa és Fülek – oktatási intézmény mellett az erdélyi sepsiszentgyörgyi szakközépiskolából is érkeztek diákok a próbatételre. Mint fogalmazott, a versenyzők lemérhették saját szakmai tudásukat, illetve az iskolák is összemérhették, hogy egymáshoz képest hol tartanak.

Az eseményen Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, illetve Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere méltatta beszédében az iskolát és a harmadik alkalommal megrendezett kezdeményezését. Emellett minden felszólaló hangsúlyozta a megmérettetés határon átívelő mivoltának jelentőségét, illetve a szakmák nyújtotta előnyök és lehetőségek fontosságát.

Végül Bozó János, az NMSzC Stromfeld Aurél Technikum igazgatója mondott köszönetet mind a támogatóknak, mind az előkészítésben részt vállaló kollégáinak, akik közül Máté Gábor igazgatóhelyettest ki is emelte. Ezután az intézményvezető röviden értékelte a harmadik Gedeon János Emlékkupa eredményeit.

Egy oldott hangulatú, mégis fegyelmezett hatórás verseny áll mögöttünk. A megmérettetés szoros volt, több helyezés között csupán néhány pont döntött, ami azt mutatja, hogy a tanulók komolyan vették a próbatételt, és felkészülten érkeztek arra. Bízom benne, hogy az elmúlt pár nap alatt mindenki tapasztalatot szerezhetett, barátságok alakulhattak ki, és remélem, hogy a versenyzők élményekkel tértek haza – fejtette ki Bozó János, aki aláhúzta, hogy senki sem távozhatott üres kézzel a Stromfeld megmérettetéséről. 

Ennek fényében az eredményhirdetés során ajándékokat osztottak ki, jutalmakat adtak át, és több különdíj is gazdára talált. Sorra szólították a diákokat, a Stromfeldes Beniczky Zoltán a kilencedik helyen végzett a versenyen. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Váci SzC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola diákja, Szalóki Csongor állhatott, míg a második Szabó Bence Attila, a paksi Energetikai Szakgimnázium és Kollégium növendéke lett. A megmérettetés legjobb eredményét Csőre Balázs, a Győri SzC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium tanulója érte el. Mivel a fiatal az eredményhirdetés idején már az országos NCT versenyen bizonyította rátermettségét, így az értékes díjat és a Gedeon János Emlékkupát felkészítő oktatója, Cseke Bálint vette át.

A 42. Stormfeld napok utolsó napján, azaz pénteken az iskola diákönkormányzata vetélkedőt, filmklubot, valamint focibajnokságot is szervezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában