Kirándulás

2023.03.19. 19:06

Érdekes, de kevésbé ismert eseményekről hallhattak a bátonyterenyei diákok

A Budai Várnegyedben és a Magyar Nemzeti Múzeumban tett kirándulást a napokban a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium társadalomtudományi munkaközössége.

V. E.

Ahogy azt az oktatási intézmény közösségi oldalán megosztották, ez előbbi helyszínen a résztvevők által megtett útvonal érintette a felújított Lovarda épületét, a Budavári-, illetve a Sándor Palotát, az egykori Karmelita kolostort, a Budavári Siklót, a Halászbástyát, a Mátyás-templomot és Táncsics Mihály börtönét.

– Az időjárás is kedvünkre volt, hiszen napsütéses időben tettük meg ezt a közel hét kilométert, mindannyian élvezve a sétát. A következő programunk már a pesti oldalon volt. Előbb a Magyar Nemzeti Múzeum előtt szavaltuk el közösen a Nemzeti dalt, tisztelegve ezzel 1848 márciusának hősei előtt. Ezután az intézményben egy érdekes múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt, amely a Szabadság állomásai, 1848/49 másképpen címet viselte – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy a múzeumban érdekes, de kevésbé ismert eseményekről hallhattak a fiatalok, egykori legendák elevenedtek meg előttük, majd korabeli ruhákat mutattak be számukra, amelyeket fel is próbálhattak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában