Jegyzet

2023.03.18. 13:37

Éljük át Nógrádot!

Egy lépést sem kell tennünk azért, hogy gyönyörűt lássunk Nógrádban. Gulyás Edina újságíró kollégánk gondolatai a témában.

Gulyás Edina

Sokan vágynak egzotikus országokba, felfedezni távoli földrészeket, homokos tengerpartokon koktélt kortyolgatni. Meghódítani hófödte hegycsúcsokat, képeslapokról ismert giccses naplementébe elhajtani a nyitott autóval. Ezer színben pompázó fák között vízesésben gyönyörködni, ami fölé szivárványt rajzol a szikrázó napsütés. Különleges, sosem látott állatokat megcsodálni egy szafari során, vagy a sarki fényt kergetni a sarkkörökön. 

Sokak bakancslistáján szerepelnek ezek a helyek, pedig közülük a legtöbben közvetlen környezetük nevezetességeit sem látták még sosem. Nem vágytam eddig sem külföldi országok látványosságai után. Azonban a napokban volt szerencsém egy különleges filmen keresztül rácsodálkozni Nógrád vármegyére. Az alkotást egy fiatal, tehetséges és lelkes csapat készítette a megyei önkormányzat felkérésére. 

Azzal a céllal tárják elénk szűkebb hazánk kincsestárát, hogy az itt élők rádöbbenjenek: egy varázslatos világban élünk. Azok pedig, akik nem Palócország szülöttei, biztosan kedvet kapjanak ide látogatni. 

Ahogy pörögtek a filmkockák úgy vált előttem egyre nyilvánvalóbbá: nem kell tapodtat sem tennünk annak érdekében, hogy gyönyörűséget lássunk. Annyi szépség vesz bennünket körül, és ennek sokan nincsenek tudatában. Mesés helyek, réges-régi történetek, várak, romok, hagyományok teszik oly különlegessé ezt a földet, amit mindenkinek látni kell. De még jobb, ha át is éljük a látottakat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában