Lövészkupa

2023.03.10. 19:28

Eldurrantak az országos döntőig a bátonyterenyei középiskolás lövései

A Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákja is bejutott a Honvédelmi Sportszövetség (HS) Lövészkupa országos döntőjébe a napokban.

V. E.

jól teljesítettek a bátonyterenyei középiskola versenyzői

Forrás: Fáy András Középiskola és Kollégium Facebook oldal

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont adott otthont a HS Lövészkupa légfegyveres lövészverseny regionális elődöntőjének a közelmúltban, amelyen Nógrád, Heves, és Komárom-Esztergom vármegyei résztvevők mérték össze tudásukat.

A próbatételen hét tanuló képviselte a Fáy András nevét viselő középiskolát, amely már a kezdetek óta részt vesz a Honvéd Kadét Programban. Az oktatási intézmény közösségi oldalán számolt be arról, hogy a megyei fordulóra készülve előzetesen egy házi versenyt is lebonyolítottak a Fáy lőszobájában, nyílt irányzékú légpuska kategóriában, 10 méteres távolságon.

– Minden versenyzőnek 20 lövést kellett leadnia, majd az összesített eredményeket volt szükséges elküldeni a Honvédelmi Sportszövetségnek, ahol az összesítést végezték, és így alakult ki a regionális forduló mezőnye – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy a diákokat az iskola testnevelés és lövészet oktatója, Verbói Szabolcs készítette fel a versenyre.

Az első körben Pilinyi Maja próbálta kihozni magából a legjobb teljesítményt. A második körben Babcsány Patrik, Oláh Kevin, Zsemberi Sándor, Brányik Nóra és Tar Róbert mérették meg magukat, míg a harmadik körben Pusuma Flórián Henrik és Máté Kristóf adta le a 20 lövésből álló sorozatát.

A poszt arra is rámutat, hogy a korai indulás, a nyitott lőtér miatti hideg és az első ilyenfajta versenyen való részvétel ellenére jól teljesítettek a bátonyterenyei középiskola versenyzői, igaz, kivétel nélkül gyengébb lőeredményt értek el, mint a házi forduló során.

A Fáy-s tanulók végül egy szép sikerrel térhettek haza Balassagyarmatról, hiszen Brányik Nóra – 168 körös eredménnyel – kvalifikálta magát a budapesti országos döntőbe középiskolás lány kategóriában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában