Múltidéző

2023.03.27. 20:06

Durván behavazódtunk 10 éve Nógrádban

Az időjárás tíz éve ezen a napon nem volt túl kegyes hozzánk: a télies útviszonyok miatt több busz is árokba csúszott Nyugat-Nógrádban.

A.E.

A Magyarnándor és Cserhátsurány közötti útszakaszon is lecsúszott egy autóbusz az útról 2013. 03. 26-án

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap, 2013.03.28.

A múlt héten tapasztalt kellemes, tavaszias időjáráshoz képest a hét első napján jóval zordabbra váltott a helyzet az országban. Ahogy azt reggel megírtuk, markáns lehűlés várható a következő órákban és napokban Nógrád vármegyében is, amit kiadós esők, záporok is kísérnek, s estére az Északi-középhegységben átmenetileg még akár télies útviszonyok is kialakulhatnak. Néhány órával később beszámoltunk róla, hogy kora délután intenzíven havazni kezdett a Kékesen, s bár hóra remélhetőleg szűkebb térségünkben már nem kell számítani a következő időszakban, kereken tíz éve egészen máshogy festett a helyzet.

– Jeges zuhanyként érték a közlekedőket a tegnap reggeli, télies útviszonyok. S a kedvezőtlen körülmények sajnos nemcsak hangulati, érzelmi következményekhez vezettek: információnk szerint a nap első felében, Nyugat-Nógrádban öt helyen csúszott árokba autóbusz. Jó volt a rosszban, hogy nem jártak személyi sérülésekkel, s a havazás fokozatosan gyengült, viszonylag hamar elkezdődött az olvadás, így a főuták járhatósága gyorsan javult. A havasabb, jegesebb mellékutak adták fel inkább a leckét – írtuk a Nógrád Megyei Hírlap 2013. március 28-i számában. 

Tíz éve március 26-án reggel a megye nyugati felében havasak, csúszósak voltak az utak, de a főutak járhatók maradtak és nem kellett egy utat sem lezárni hóakadály miatt. A mellékutakon viszont nehézkes volt a közlekedés – főként Szandaváralja, Szendehely és Becske térségében. A Közút Balassagyarmati Üzemmérnökségének területén hét, a Salgótarjáni Üzemmérnökség területén hat gépjárművel takarítottak, csúszásmentesítettek. 

– Kisebb balesetek ugyan előfordultak a megye egyes területein az útviszonyok miatt, de a katasztrófavédők segítségére az éjszaka folyamán nem volt szükség. Dejtáron egy busz személyautóval ütközött, sérülés vagy beavatkozás nem történt. A 23-as főút mátraballai elágazójánál egy kamion okozott forgalmi akadályt, a rendőrség irányította a forgalmat – írtuk tíz éve újságunkban. 

A havazás miatt a Pásztó és Tar közötti mellékutat lezárta a rendőrség, mivel ott egy kamion keresztbe fordult. A 2-es főút bánki körforgalmi szakaszán, továbbá Szügy és Nógrádmarcal, valamint Magyarnándor és Cserhátsurány között, valamint Szandaváralján és Szentén pedig egy-egy busz csúszott az árokba. Személyi sérülés nem történt sehol, az utasokat mentesítő járatok vitték tovább.

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap, 2013.03.28.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában