Témahét

2023.03.31. 20:51

Digitális témahetet tartottak a bátonyterenyei középiskolában

Digitális témahetet tartottak a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban március 28. és 31. között.

V. E.

Több programot kínáltak a tanulók számára

Forrás: Pixabay | Illusztráció

Fotó: Africa Studio

Az oktatási intézmény közösségi oldalán számolt be a témahét színes programjairól, amelyek között a fő projektben a 10. A osztály vett részt. Mint írták, a diákok az ágazati alapvizsgájukra készülve témakörönként, webes felületen gyűjtötték és rendszerezték a szükséges tananyagokat, illetve az órákon készített videókat.

A tizedikes fiatalok mellett természetesen az iskola valamennyi tanulója számára kínált programot a témahét. A tanulók például fotómontázst vagy prezentációt készíthettek azokról a magyar tudósokról, akik meghatározó szerepet vállaltak a számítástechnika fejlődésében. Emellett a Szófelhő nevű kiírásra egyebek mellett a hardver, a szoftver, az internet, a programozás, vagy bármilyen más IT témában létrehozott szófelhővel nevezhettek. A pályázatokra készült munkákat még ma is leadhatják a diákok Matuszkáné Földi Klára oktatónak.

A fiatalok március 28-án, kedden a harmadik és negyedik órában digitális társasjátékhoz csatlakozhattak, amely segítségével a résztvevők online tesztelhették a digitális világgal kapcsolatos tudásukat. Tegnap az ötödik és a hatodik órában pedig e-learning keretében bővíthették ismereteiket a tanulók az Influenszerek és a pénzügyek című témában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában