Jegyzet

2023.03.04. 08:27

Agresszív szurkolók

Az agresszív viselkedéssel nem mutatnak jó példát a szurkolók. Ember-Lukács Zsófia gondolatai a témában.

Ember-Lukács Zsófia

Mindenki tapasztalhatta már azt a jelenséget, amikor egy sporteseményen önmagából kifordulva ordít a szurkolótábor, olykor agresszívan és csúnya szavakkal is tarkítva. Nemrégiben egy ifjúsági meccsen szabadult el a pokol, amikor is egy apa trágár szavakkal szidta a gyermekét a lelátóról, s ebben az esetben a sportegyesületet büntették miatta. 

Nem túl szerencsés, de a lelátón szurkolóként bárki, bármit üvölthet, ugyanakkor az már ritkább eset, amikor a gyerekek mérkőzésén érezzük úgy magunkat, mintha egy Fradi-meccsen lennénk. Úgy gondolom, amikor a szülő kel ki magából egy olyan meccsen, ahol csak jól kellene éreznie magát, s a gyermekét is erre biztatnia, ott valami más gond is van. 
Veszíteni nem könnyű, de tudni kell.

Lehet, hogy valakinek azt is tanulnia kell, hogyan viselkedjen a saját gyereke mérkőzésén, s hogyan támogassa egy esetleges vereségnél. Minden helyzetben akadhatnak konfliktusok, de a sport egy jó lehetőséget biztosít arra, hogy megtanuljuk azt kezelni, s az agresszív viselkedésnek a gyerekek ne lássák kárát. Sajnálatos, hogy a fenti eset egyáltalán előfordult, ami a gyerek életében negatív nyomot hagyhat. 

Több olyan szülővel találkoztam, aki a gyermeke jövőjét a sportban képzeli el, ezt pedig mindenáron véghez akarja vinni. Ennek azonban nagy ára van, ami a gyerek életében messze túl mutathat a sportpályákon és a lelátókon...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában