Adomány

2023.03.26. 17:15

A Nool kollégája állateledellel segítette a salgótarjáni menhelyet

Munkatársunk állateledellel segítette az anyagi gondokkal küzdő Mancs Menedék Állatvédő Egyesület munkáját. Az állatvédőknek komoly problémát jelent a négylábúak mindennapi ellátása.

G. P.

Bozó Brigitta hálás volt az adományért

Forrás: Nool

Fotó: G.G.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk: nagy a baj a salgótarjáni Mancs Menedék Állatvédő Egyesületnél, hiszen adósságuk az egekben, tápkészletük pedig igen csekély. Ezért is kérték az állatbarátokat, hogy lehetőségük szerint segítsék őket, hiszen 250 négylábú napi etetése több tízezer forintot igényel napi szinten.

A felhívás kollégánkat, Langa Attilát is megmozgatta, aki kutyatápot vitt a szervezethez. Bozó Brigitta háláját fejezte ki, hiszen minden támogatásra hatalmas szükségük van.

– Egyesületünk 2018-ban alakult meg. Tagjaink szerencsére nagyon lelkiismeretesen végzik munkájukat, ami már nem is mondható munkának, inkább hivatás ez. Menhelyünk teljesen megtelt, igaz, a kezdetektől fogva maximális a létszám, mivel egy állatot sem hagyunk az út szélén. Sajnos a gazdasági válság, az árak rohamos növekedése minket és segítőinket is elérte, így a támogatások jócskán visszaestek. Ami azért is hatalmas probléma, mert  orvosi költségeink is felhalmozódtak, kétmillió forinttal tartozunk – emelte ki az állatvédő.

Fontos az összefogás
– Nagyjából 250 állat él nálunk, akiknek minden erőnkkel próbálunk otthonos környezetet teremteni. Azonban létszámuk folyamatos növekedése miatt napi 60-70 kiló táp fogy el, amely 30 ezer forintot jelent. Közösségi oldalunknak 10 ezer követője van, ha legalább a fele 500 forintot adományozna, az már elég lenne az étel finanszírozására. Akik szeretnék segíteni munkánkat, a számlaszámunkra tudnak pénz utalni. Emellett persze az eledelt, a törölközőket és a kenneleket is szívesen fogadjuk – tette hozzá Bozó Brigitta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában