Vízrendezés

2023.03.17. 13:24

30 millió forint pályázati támogatást nyert Bokor

Uniós pályázaton 30 millió forintot nyert el Bokor belterületi vízrendezésre.

Nool

Bokor önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Bokor község belterületi vízrendezése II. ütem megvalósítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 30 millió forintból.

A projekt célja a meglévő csapadékvíz elvezető árkok felújításával, gyepesítésével, új árkok kiépítésével a csapadékvíz rendezett, kártétel nélküli levezetése, környezeti káresemények megelőzése, valamint a település vízkár veszélyeztetettségének mérséklése.

A Béke utcában meglévő csapadékvízelvezető árok feliszapolódott, ezért a projektben a rossz állapotú burkolt árok átépítését tervezik. A tervezett árokburkolás csatlakozik a korábban megépített belterületi csapadékvíz elvezető hálózathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában