Kreativitás

2023.02.24. 12:25

Újabb elismerést kaphat a Görbeország projekt

Ahogy arról korábban írtunk, Mohos Zsófia fotográfus először a nógrádi Kisecsetről készített dokumentarista sorozatot Görbeország címmel azért, hogy megőrizze az eltűnőben lévő paraszti világ értékeit.

L. J.

Mohos Zsófia több szállal kötődik megyénkhez

Forrás: Nool

Fotó: Sz.F.

A fotósorozat olyan jó fogadtatásban részesült, hogy a fényképész tovább folytatta az elkezdett munkát, és Rimócon is gyönyörű képeket készített a palóc asszonyok mindennapjairól. A sorozat az elmúlt években számos elismerést begyűjtött, most pedig újabbra tehet szert. Mohos Zsófia ugyanis a közösségi oldalán számolt be arról, hogy Mádai Vivien, az Elle Magazin ­főszerkesztője és a Highlights nagyköveti csapat tagja a Highlights of Hungary díjra jelölte a Görbeországot

A projekt honlapján található információk szerint a Highlights of Hungary egy nonprofit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré. Mint ismert, a közönség számára márciustól lesz elérhető a szavazás, március végén pedig eldől, hogy ki kapja az idei Highlights of Hungary elismerést. L. J. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában