Fejlesztés

2023.02.06. 09:15

Új köntöst kap a szurdokpüspöki közösségi ház és könyvtár

Több mint 32 millió forint támogatást nyert el a helyi önkormányzat a közelmúltban. Pintér Miklós Ervin, a falu polgármestere portálunknak elmondta, hogy a kapott összegből a közösségi épület újul meg, amelyben a könyvtár is helyet kap.

Nagy Orsolya

Pintér Miklós Ervin, a falu polgármestere fejlesztésekről tájékoztatott

Forrás: Nool archívum

Fotó: NMH

– A pályázat során megvalósul a padlóburkolatok cseréje, a belső felületek festése, a nyílászárók cseréje és a vízvezetékek felújítása. A szakemberek korszerűsítik az elektromos hálózatot és világítást is. A rendezvényeket az épület mögötti fedett nyitott teraszos területen szokta megrendezni az önkormányzat. Innen vezet egy út a templomhoz. Ezen a részen egy védőkerítés, korlát kiépítése is szerepel a projekt elemei között – közölte a polgármester. Hozzátette: egy másik projektben, amelyre 98 millió forintot nyertek el, az orvosi rendelőt és a könyvtárat is fejlesztik.

A településvezető arra is kitért, hogy a támogatásból a közösségi ház és könyvtár épületében energetikai korszerűsítés valósul meg, valamint az épület környezetének a rendbetétele is. A szakemberek kicserélik a nyílászárókat, elvégzik a hőszigetelési munkálatokat, de megújul a fűtési rendszer, valamint napelemet is kap az épület és akadálymentesítenek. A két beruházásnak köszönhetően moderné és komfortossá válik a közösségi ház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában