Beruházás

2023.02.03. 06:55

Több más fejlesztés mellett elkezdődhet a bölcsőde kialakítása is Galgagután

A község intézményeiben szeretne több helyen kivitelezéseket elindítani idén a település önkormányzata, illetve a rendezvényi kínálatot is bővítenék, elsősorban a fiatalabb nemzedékeket megcélozva.

Hegedűs Henrik

Agócs Gábor, Galgaguta polgármestere sok szép tervről számolt be

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archív

Agócs Gábor, a dél-nógrádi falu polgármestere megkeresésünkre elmondta, az elmúlt esztendő végén 22,6 millió forintos központi támogatást nyertek el a belterületi utak felújítására kiírt pályázaton. Ebből az utóbbi időkben leginkább elhasználódott burkolati szakaszt szeretnék korszerűsíteni a Táncsics Mihály utcában.

– Hasonlóképpen fontos feladatunk a bölcsőde kialakításának megindítása – hangsúlyozta a polgármester. – A szülők részéről egyre nagyobb igény fogalmazódott meg a közelmúltban a megnyitására, különösképpen azért, mert örömteli módon gyarapodott az óvodai létszámunk, ráadásul több ütemben tudtunk korszerűsítéseket végrehajtani az épületen, beleértve a tetőszerkezetet és a beltéri helyiségeket. A következő lépés a déli irányú bővítés lesz a bölcsődei részleggel. Erre már korábban kaptunk mintegy 156 millió forintot, és nyolc kicsit befogadó intézménnyel gazdagítjuk a közösségünket. Szerencsére az óvodai udvarunk elég nagy alapterületű, így kényelmesen elfér majd rajta az új létesítmény. Feltétlenül örvendenénk, ha még idén egyre előrébb jutnánk a kivitelezéssel.

Agócs Gábor hozzátette, a nemrégiben újraindított iskolában is felújítanák a tetőt, és ide egy modern fafűtéses rendszert szintén beszerelnének, ez azonban nagymértékben a rendelkezésre álló anyagi források függvénye lesz.

A rendezvények kínálatát ugyancsak gyarapítanák. Az augusztusi falunap, a Gutafeszt megtartását még sok tényező akadályozza, ám reménykednek, hogy valamilyen szintű közös ünnepet tarthatnak még a nyáron. Annál nagyobb a valószínűsége a kisebb közönséget vonzó, tematikus eseményeknek. A polgármester közlése szerint tavasztól tartanának különböző kézműves foglalkozásokat, amelyek a korábbi években komoly népszerűségnek örvendtek a felnőttek körében is. Ezen kívül nem maradhat el a gyermeknapi mulatság sem, illetve további ötletek is felmerültek, ám ezek kidolgozása még várat magára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában