Fejlesztés

2023.02.04. 09:49

Tavalyi támogatásokból valósulhatnak meg idén a beruházások Ságújfaluban

Három projekt kezdődik el idén a településen, amelyekre az elmúlt év végén nyert pályázati forrást a község önkormányzata.

Gulyás Edina

Járdaépítés is a beruházás részét képezi majd (borítóképünk illusztráció, egy korábbi helyszínen készült)

Forrás: Nool archívum

Fotó: Hegedűs Márk

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban csapadékvíz elvezetésre és energetikai korszerűsítésre, a Magyar Falu Programban pedig járdaépítésre kaptak támogatást.  

– Önkormányzatunk 2010 óta azon fáradozik, hogy évente mintegy 200 méternyi járdaszakasz megépítésével biztonságosabbá tegye a 22-es számú főút melletti gyalogosközlekedést. A munkálatok idén 8,5 millió forintos pályázati forrásból folytatódhatnak, ebből 250 méteres szakaszon épülhet viacoloros járda. Azonban azt megelőzően a csapadékvíz-elvezető rendszert kell korszerűsíteni az érintett részen. Ez utóbbira 200 millió forintot nyertünk – fogalmazott Szentes Attila polgármester, hozzátéve: – A beruházás reményeink szerint tavasszal elindul és őszre el is készülhet. 

A művelődési ház energetikai korszerűsítésére 55 millió forintot fordíthat a faluvezetés, még idén befejeződhet a beruházás. Szentes Attila arra is kitért: saját forrásból nem tudnak fejlesztéseket végrehajtani, legfeljebb apróbb karbantartási munkákat végeznek el. Ezért bíznak abban, hogy idén is adódnak pályázati lehetőségek. 

– Az előttünk álló esztendőben az önkormányzati intézmények zavartalan működtetése, azok fenntartása az egyik legfontosabb feladatunk – hangsúlyozta a polgármester – A megemelkedett rezsiköltségek kifizetése is kihívást jelent, azonban ahhoz 16 millió forintos kormányzati támogatást kaptunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában