Nool.hu podcast

2023.02.04. 15:25

„Nemes, de nehéz feladat is!" – ismerjétek meg a tarjáni egyesület munkáját (podcast)

A Nool podcast-sorozatának e heti vendégeként Jakab Zsoltot, a salgótarjáni székhelyű Kulturális, Információs és Tanácsadó Egyesület (KIT) elnökét köszöntöttük.

Nool

Jakab Zsolttal (középen) Palchuber Kinga (balra) és Gulyás Edina (jobbra) beszélgetett

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A közelmúltban tartották a Civilek Napját, így beszélgetésünkben is a civilség témáját jártuk körbe. Gulyás Edina és Palchuber Kinga kollégánk mindenekelőtt kíváncsi volt arra, hogy Jakab Zsolt, hogyan is került bele évekkel ezelőtt a civil szféra pezsgő világába, s mint egyesületi elnök, miért is tartja fontosnak egy település, egy megye életében az egyesületek jelenlétét. Elárulta, miként született meg a KIT ötlete, majd azt is, hogy miben tudja segíti a szervezet a salgótarjáni lakosságot. „

Munkatársaink kérdésére Zsolt kifejtette, hogy szervezett programjaikon az idősek vagy a fiatalok vannak-e jelen aktívabban. A beszélgetésben szó esik még az önkéntességről, a karitatív vonalról, a pályázati segítségről, de az is kiderül, hogy a KIT és az e-sport, hogyan kapcsolódhat egymáshoz a jövőben. Hallgassátok még egy elszánt civil történetét:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában