Hagyomány

2023.02.03. 18:29

Medvés napot tartottak a mátranováki iskolában

A néphagyomány szerint ha február másodikán a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, visszabújik és még hosszú lesz a tél.

A mátranováki intézményben nagy gondot fordítanak a néphagyományok megőrzésére

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Ehhez a megfigyeléshez kapcsolódóan a gyerekeknek szóló, tartalmas programokat szervezenek az óvodákban és az általános iskolákban is. A Mátranováki Fekete István iskola tanulói is medve-napot tartottak.  

– A diákönkormányzat aktívan kiveszi a részét a tanórán kívüli és a jeles napokhoz fűződő programok szervezéséből, így ezen a rendezvényen is örömmel közreműködtek – fogalmazott Esztergályos Rita, az intézmény pedagógusa. – Arra kértük a diákokat, hogy barna szívű ruházatot és medvés kiegészítőket viseljenek. Emellett elhozták magukkal a kedvenc plüssmacijukat is. 

Mint mondta, versenyt hirdettek az osztályok között. Feladatlap kitöltésével adhattak számot a medvékről szóló ismereteikről, valamint az állatról szóló mesék, zeneszámok felismerése is szerepelt a feladatok között. A legügyesebbeket jutalmazták is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában