Pályázat

2023.02.03. 15:30

Közel 80 millió forintból újítják fel Diósjenő konyháját

Diósjenő önkormányzata sikeresen pályázott a Belügyminisztérium felhívására a közelmúltban, amelynek köszönhetően 78 millió forintból teljeskörűen felújíthatják a Szentgyörgyi István Általános Iskolában lévő konyhát. A beruházás munkálatai már zajlanak, és várhatóan tavasszal be is fejeződnek.

Lászlók Judit

Az évek során nagyon leromlott a létesítmény állapota, a berendezések és az eszközök elavultak, használhatatlanná váltak

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

településen a Szentgyörgyi István Általános Iskola konyhájában főzték a közétkeztetés fogásait. A dolgozók naponta közel 250 adag ételt készítettek el a létesítményben. Azonban annak állapota az évek során nagyon leromlott, a berendezések és az eszközök elavultak, használhatatlanná váltak, korszerűtlenné vált a lefolyó-, illetve az elszívórendszer is. A megfelelő higiéniai viszonyok fenntartása pedig egyre nehezebbé vált. Mindezek által a konyha működése is veszélybe került. Ugyan volt néhány próbálkozás a konyha felújítására, végül egy pályázati támogatásnak köszönhetően 2023-ban elindulhatott a fejlesztés. 

– A nagyközség korábbi vezetése még 2016-ban nyert egy pályázatot a konyha felújítására, azonban ebből végül nem lett semmi, és vissza kellett fizetni a támogatást – mondta el lapunknak Székely József Ede, a nagyközség polgármestere. Hozzátette: – Azonban nagyon bíztunk benne, hogy mindezek ellenére valahogy sikerül majd felújítani a konyhát. Ezért az elmúlt években igyekeztünk felkutatni minden adódó pályázati lehetőséget. Végül a Belügyminisztérium támogatása által 78 millió forintból teljeskörűen megújulhat az iskolában lévő konyha. 

A fejlesztés munkálatai a napokban már el is indultak. A polgármester kifejtette, hogy a beruházás során egyebek mellett korszerűsítik az elektromos hálózatot, újra cserélik az elszívórendszert, új burkolatot kapnak a helyiségek, új modern konyhai eszközöket, berendezéseket szereznek be, valamint egy hűtőkamrát is kialakítanak. A felújítási munkálatok alatt a közétkeztetést pedig a szerződéses partnerük látja el. 

Várhatóan áprilisban nyithatnak meg
Székely József Ede polgármester a konyha szolgáltatásának minőségéről is beszélt. – Ez a fejlesztés nemcsak nagyban segíti az ott dolgozók munkáját, hanem megszünteti a korábbi méltatlan körülményeket. Másrészt úgy gondolom, hogy jelentős mértében javulni fog a szolgáltatás minősége. Éppen ezért bízom benne, hogy a későbbiekben egyre többen veszik majd igénybe ezt a szolgáltatást a településen élők közül – fogalmazott a polgármester, aki szerint az új konyha várhatóan már áprilistól üzemelni kezd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában