Szabadidő

2023.02.02. 16:43

Kézműves foglalkozással is közösséget építenek Kishartyánban

Közösségépítési céllal indítottak papírfonó klubot Kishartyánban.

V. E.

A kézműves papírfonás első lépése, hogy felvágják a régi újságokat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Pexels

Sándor Attila, a település polgármestere portálunknak elmondta, hogy a lakók közül mások mellett Antal Csabáné és Jakab Istvánné jártasak e kézműves tevékenységben, így ők tartják a helyi foglalkozást csütörtökönként a közösségi házban. A papírfonás további előnye, hogy az alapanyagok beszerzése nem túl költséges, hiszen régi újság, hurkapálcika, ragasztó és némi hajólakk szükséges hozzá. Ezekhez hozzáadva az alkotás nyújtotta örömöt, már adott is a lehetőség egy remek közösségi programhoz.

– Az első alkalommal 10-12 résztvevő látogatott el a helyi eseményre. Örömmel tapasztaltuk, hogy minden korosztály képviseltette magát, hiszen az idősebbek mellett a fiatalok is boldogan csavarták fel hurkapálcikával az újságpapírt, amikből főként használati tárgyak például kosarak készültek – fejtette ki a foglalkozással kapcsolatban Sándor Attila, aki azt is hozzátette: a kezdeményezés elérte a célját, hiszen a megjelentek a kézművesség mellett jó hangulatban beszélgetve építették a közösséget. 

A polgármester végül rámutatott: abban bíznak, hogy egyre többen csatlakoznak majd a kishartyáni lakók közül a papírfonó klubhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában