Centrum

2023.02.03. 16:41

Jó hír a lucfalvaiaknak: egy épületben lesznek az egészségügyi szolgáltatások

Egészségügyi centrumot alakítanak ki a településen egy, az önkormányzat által elnyert pályázat segítségével.

V. E.

Az ellátás nemcsak a helybelieknek lenne elérhető

Forrás: Nool

Fotós: H. Cs.

Bakos Gyula, Lucfalva polgármestere elmondta: sikeresen vettek részt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán, aminek köszönhetően hozzávetőleg 57 millió forintos forrásból fogorvosi rendelőt alakítanak ki. 

– Településünkön egy ikerépület egyik részében működik a háziorvosi és a védőnői szolgálat, míg a másik jelenleg üresen áll. Ez utóbbi átalakításával, teljes körű felújításával, illetve modern eszközök beszerzésével biztosíthatjuk a fogorvosi ellátást. Így lényegében mind a három egészségügyi szolgáltatás elérhetővé válna egy épületben. Emellett a fogorvosi ellátás nemcsak a helybeli lakók számára lenne elérhető, hanem a szomszéd falubeliek számára is. Mindez azzal magyarázható, hogy Nagykeresztúrral egy fogorvosi körzetbe tartozunk – fejtette ki a községvezető, aki arra is rámutatott, hogy az ikerház orvosi rendelő részét korábban szintén pályázati forrásból újították fel, míg a most szóban forgó épületrész tetőszerkezetét a közmunkaprogramban korszerűsítették. 

Bakos Gyula végül hozzátette: a pályázat sikeréről az önkormányzatot a közelmúltban értesítették, így a támogatói okirat aláírása a közeljövőben várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában