Jegyzet

2023.02.09. 15:37

Humorral a bajban

Sokan a humorérzéküket hívják segítségül a bajban. Veres Edina gondolatai.

Veres Edina

Elég szeleburdi vagyok, így a mindennapi összeszedettség nem kevés fegyelmet és odafigyelést igényel a részemről. Persze akad egy-két alkalom, amikor rosszul sül el valami. Ilyenkor rendszerint a humorérzékem hívom segítségül. 

Remek példa erre a minap, amikor is elugrottam a postára, hogy átvegyek egy csomagot. Sorszámot húztam, megkerestem a küldeményről szóló értesítőt, illetve előkészítettem a személyigazolványomat is. Nemsokára az egyik ablakhoz szólítottak, ahol az értesítő leadása után, már a kezemben is volt a csomagom. Nem akartam feltartani a sort, így gyorsan bevágtam mindent a táskámba, de bevillant, hogy vajon az igazolványom is eltettem-e? 

Gyorsan előhalásztam az irattartómat, miközben határozott léptekkel közelítettem a fotocellás ajtó felé. Az éppen nyitva volt, így folytattam tovább az ellenőrzést. Megnyugodtam, mert megtaláltam a keresett iratot, így a tartót visszacsúsztattam a táskámba, amikor egyszer csak hatalmas koppanással mentem neki az előttem már összezáródott ajtónak. 

„Hoppá!”– bukott ki belőlem zavaromban, majd amikor végre ismét szabad utat kaptam – akkor ez hihetetlenül hosszú időnek tűnt –, már ki is léptem az épületből. Távozás közben még hallottam, ahogy a mögöttem állók kuncogtak, de az igazán kellemetlen az volt, hogy a szembejövő „szemtanúk” szintén széles mosollyal, és kissé csodálkozva néztek rám. Erre fennhangon csak annyit jegyeztem meg viccelődve: figyelhettem volna jobban, de mint mindig, most is hoztam a formám! 

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában