Fejlesztések

2023.02.06. 19:27

Február végén elkezdik a kishartyáni óvoda felújítását

Több fejlesztés is megvalósul a településen pályázati forrásoknak köszönhetően.

Veres Edina

32 millióból korszerűsítik a település óvodáját

Forrás: Beküldött fotó

Sándor Attila, a község polgármestere elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz több kiírásán is sikerrel vettek részt. Az önkormányzat 25 millió forintot nyert zöldterület-fejlesztésre, 32 milliót az óvoda korszerűsítésére, illetve több mint 64 millió forintból egy belterületi út több szakaszát is felújíthatják.

– Az óvoda közelében található park kiépítése már tervezési szakasznál tart. A projekt során a területre kültéri játékokat helyezünk ki, rendbe tesszük a járdát, kialakítunk egy pavilont, illetve emellett a padok is megújulnak majd – fejtette ki Sándor Attila.

Hozzátette: pályázati forrásból a Tugár út több szakasza is friss aszfaltréteget kap majd, az ezzel kapcsolatos kivitelezési tervek jelenleg készülnek. 

Az óvoda korszerűsítését célzó beruházás során egyebek mellett az elhasználódott padlóburkolatokat cserélik ki, az épület belső tereit festik újra, valamint a mosdó- és fürdő helyiségeket is felújítják – ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk. Ezeket a munkálatokat várhatóan már február végén elkezdik a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában